Брюксел, Белгия – След като стотици хора бяха убити в болница

...
Брюксел, Белгия – След като стотици хора бяха убити в болница
Коментари Харесай

Пратеникът на ЕС за Палестина: Блокът не изпитва съчувствие към жертвите на бомбардировките на Израел

Брюксел, Белгия –  След като стотици хора бяха убити в болница в Газа тази седмица, Абдалрахим Алфара, ръководителят на палестинския Мисията в Европейския съюз, Белгия и Люксембург имаше една фантазия.

„ Сънувах, че ръководителят на Съвета на Европейски Съюз, Парламента и Комисията всички ще стоят с палестински флагове в сряда сутринта и ще проведат минута безмълвие в символ на взаимност с палестинците, избити в болничното заведение, и над последните десетилетия “, сподели той пред Al Jazeera.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Антисемитизмът няма място в Германия “: Шолц осъжда нападението над синагогата < /h3> Палестинските управляващи потушават митингите против Израел офанзивите в Газа Къде в Газа е ударена арабската болница Ал-Ахли по време на война с Израел? завършек на списъка

„ Но бях доста смутен, когато се разсъниха, осъзнавайки, че това е просто сън. И ще си остане единствено фантазия. ”

След невижданото смъртоносно нахлуване на Хамас в Израел висши чиновници на Европейски Съюз организираха бдения в Брюксел, с цел да почетат израелските жертви на офанзивите, до момента в който постройките в целия блок бяха покрити с бяло и синьо на израелското знаме.

Но Алфара сподели, че има малко състрадание към хилядите палестинци, които са починали, защото Израел безмилостно бомбардира Газа, обсадената палестинска линия, от която той произлиза.

Неговата щерка, майка, братя и други родственици в този момент са в Газа и се борят да оцелеят.

Той държи Европейски Съюз виновен за неговото „ безмълвие “ по отношение на „ клането “ на жителите на Газа.

Подробностите към детонацията във вторник в арабската болница ал-Ахли в град Газа към момента се разискват, като Израел и Палестинският ислямски джихад си разменят виновността за ужасяващия случай.

Алфара сподели за позицията на Европейски Съюз: „ Мълчанието ме шокира. Тишина е и в Съединени американски щати. Това е смущаващо. “

„ Когато арабската болница Ал-Ахли в Газа беше бомбардирана във вторник вечерта, водачите на Европейски Съюз се бяха събрали за своята виртуална среща на върха, където обсъждаха позицията си по отношение на войната Израел-Хамас. Очаквах, че срещата на върха ненадейно ще спре с водачи, осъждащи това грубо военно закононарушение. Но тази среща на върха даже нямаше изказване за бомбардировките. Дори нито дума “, сподели той.

Виртуалната среща на върха на Европейски Съюз във вторник стартира с минута безмълвие от страна на водачите на 27-членния блок за всички жертви, изгубили живота си в Израел и Палестина, както и за жертвите на неотдавнашни офанзиви във Франция и Белгия.

Когато се появи новината за бомбения атентат в болничното заведение, срещата продължи и формалните лица повториха „ цялостна взаимност с народа на Израел “, като споделиха, че „ Израел има право да се пази – постоянно в сходство с филантропичното и интернационалното право “.

>

Няколко часа по-късно ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел и френският президент Еманюел Макрон осъдиха нападението в болница.

Председателят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, немският канцлер Олаф Шолц и други показаха своята взаимност с жертвите на офанзивата в болничното заведение – ден по-късно.

Докато настроението в палестинската задача в Брюксел е постоянно тъмно, Алфара прекарва времето си в опити да увеличи осведомеността измежду чиновниците на Европейски Съюз по отношение на компликациите, които изпитват палестинските цивилни.

„ Срещнах всички тук. Всички политици в Съвета, Комисията и Службата за външна активност. Казах им: „ Вие плакахте за Израел и се застъпихте против офанзивите против Израел. Но в този момент е време да се изправиш против военните закононарушения в Газа. “

С пратениците на Йордания, Ливан, Саудитска Арабия и задачата на Лигата на арабските страни в Европа, Алфара се причисли към съгласуван напън да приказва с Европейски Съюз с „ един глас “, с цел да подсигурява, че водачите на Запад схващат извънредно нестабилно затруднено състояние на палестинския народ.

„ Видяхме систематична смяна в позицията на Европейски Съюз, изключително след диалог с офиса на ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел. Ние също протестирахме против решението на Европейската комисия да понижи помощта за Палестина предходната седмица. Благодарни сме, че се отдръпнаха от това решение и усилиха филантропичната помощ за Палестина, като дадоха обещание 75 милиона евро [79 милиона долара] “, означи той.

„ Но Европейски Съюз може да покаже същинската си мощ в поддръжка на Газа, като окаже напън върху Израел да разреши тази филантропична помощ да влезе в Газа. Те би трябвало да подсигуряват, че всички гранични пунктове са отворени, а освен прекосяването на Рафа в Газа с Египет “, сподели Алфара.

 ИНТЕРАКТИВНО - Каква е картата на пресичането на Рафах-GAZA_ISRAEL_Oct 16_2023 < /p>

Алфара сподели, че също по този начин е угрижен от резултатите на войната върху общностите на Запад и упрекна Израел, че води осведомителна война.

На 14 октомври Wadea Al-Fayoume, шестгодишно момче, беше убито от мъж - хазяин на фамилията - тъй като беше мохамеданин и палестински американец, съгласно американски полицейски чиновници.

„ Трябва да приказваме за това по какъв начин израелската пропагандна машина за Палестина докара до убийството на младото палестинско момче в Съединени американски щати “, сподели той.

„ Най-големият ми боязън сега е по какъв начин страните на Запад се поддават на израелската пропагандна машина и мълчат за военните закононарушения в Газа. Те също мълчат за Газа, тъй като разчитат на Израел за информация за района. Това е рисково. “

„ Колкото по-голямо е интернационалното безмълвие, толкоз по-голяма е вероятността за цялостно изтриване на цивилното население в Газа. Така че водачите би трябвало да осъдят офанзивите против палестинския народ и да спрат тази война. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР